وارث غدیر

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات
  • ۱۶ شهریور ۹۶، ۱۰:۰۴ - وارث غدیر ...
    555
نویسندگان
پیوندها

۷۳ مطلب توسط «وارث غدیر ...» ثبت شده است

حدثنى محمد بن موسى بن المتوکل رضى الله عنه قال حدثنى على بن الحسین السعد ابادى عن احمد بن ابى عبدالله قال حدثنا ابى عن محمد بن ابى عمیر عن مالک بن انس عن ابى عبدالله عن آبائه علیه السلام عن امیرالمؤ منین علیه السلام قال جاء الفقراء الى رسول الله صلى الله علیه و آله فقالو یا رسول الله آن للاغیناء ما یعتقون و لیس لنا و لهم ما یحجون و لیس لنا و لهم ما یتصدقون به و لیس لنا و لهم ما یجاهدون به و لیس لنا فقال النبى صلى الله علیه و آله من کبر الله مائه مره کان افضل من عتق مائه رقبه و من سبح الله مائه مره کان افضل من سیاق مائه بدنه و من حمد الله مائه مره کان افضل من حملان مائه فرس فى سبیل الله بسرجها و لجمها و رکبها و من قال لا اله الا الله مائه مره کان افضل الناس عملا فى ذلک الیوم الا من زاد قال فبلغ ذلک الاغنیاء فصنوه قال فعادوا الى النبى صلى الله علیه و آله فقالوا یا رسول الله قد بلغ الاغنیاء ما قلت فصنعوه قال ذلک فضل الله یوتیه من یشاء و اله ذوالفضل العظیم
ترجمه :
1. امام صادق از پدرانش علیه السلام روایت نموده است که امیرالمؤ منین علیه السلام فرمودند: فقرا نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله آمده و عرض ‍ کردند: اى رسول خدا! ثروتمندآن دارایى دارند که بنده ازاد کنند، ولى ما نداریم ، دارایى دارند کهحج بروند، ولى ما ناریم ، دارایى دارند که صدقه بدهند، ولى ما نداریم ، دارایى دارند که با آن جهاد کنند، ولى ما نداریم ، پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند: هر کس صد بار تکبیر (الله اکبر) بگوید، از آزاد کردن صد بنده بالاتر است ، و کسى که صدبار تسبیح (سبحان الله ) بگوید، بالاتر از بردن صد شتر به حج است ، و کسى که صد بار تحمید کند (الحمدالله بگوید،)، بالاتر از بردن صد اسب با زین ، دهنه و رکاب آن در راه خداست ، و کسى که صد بار (لا اله الا الله ) بگوید، عمل او برتر سایر مردم است ، مگر کسى که بیش از بگوید. امیرالمؤ منین علیه السلام فرمودند: این خبر به گوش ثروتمندآن رسید. آنان هم همین اعمال را انجام دادند. فقرا دوباره خدمت پیامبر صلى الله علیه و آله آمده و عرض کردندن اى رسول خدا! آنچه فرمودى به گوش ثروتمندآن رسید، آنان هم آن اعمال را انجام دادند، پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: اینها احسان خداست و به هر که بخواهد مى دهد و احسان خداوند زیاد است

  • وارث غدیر ...

حدثنى محمد بن الحسن رضى الله عنه قال حدثنى محمد بن الحسن الصفار عن یعقوب بن یزید عن محمد بن ابى عمیر عن محمد بن عمر بن یزید عن اخیه الحسین بن عمر بن یزید عمن ذکره عن ابى عبدالله علیه السلام قال من قال فى کل یوم سبع مرات الحمد الله على کل نعمه کانت او هى کائنه فقد ادى شکر ما مضى و شکر ما بقى .
ترجمه :
1. امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس روزى هفت بار بگوید: (الحمدالله على کل نعمه کانت او هى کائنه .) (10)، شکر گذشته ها و آینده ها را بجا آورده است .

  • وارث غدیر ...

حدثنى الحسین بن احمد رضى الله عنه قا حدثنى ابى عن محمدبن احمد عن ابراهیم بن اسحاق عن عبدالله بن حماد عن ابى بصیر عن ابى عبدالله علیه السلام قال قال رسول الله صلى الله علیه و آله اکثروا من قول سبحان الله و الحمدالله و لا اله الا الله اکبر فانهن یاتین یوم القیامه لهن مقدمات و موخرات و معقبات و هن الباقیات الصالحات .
ترجمه :
1. امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند: زیاد بگویید (سبحان الله ، و الحمدالله و لا اله الا الله و الله اکبر) (7). زیرا این ذکرها در روز قیامت در حالى مى آیند که عده اى (از فرشتگان ) در جلو و عده اى دیگر در پشت سر آنها و عده اى در پشت سر این گروه (با شکوه و عظمت خاصى ) حرکت مى کنند و اینها باقیات صالحات مى باشند.

  • وارث غدیر ...

دیدید انسان‌های عاشق نزد همدیگر چقدر آبرو و ارادت دارند و هرچه شناختشان به هم بیشتر بشود ارادتشان هم بیشتر می‌شود.
امام حسین علیه‌السلام هم عاشق خداست و همین عشق خالصانه است که او را نزد خداوند آبرومند کرده است.
ارادتمندان آستان سیدالشهدا علیه‌السلام هم از خدا ، آبروی دودنیا را این‌گونه طلب می‌کنند:
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی عِنْدَکَ وَجِیهاً بِالْحُسَینِ عَلَیهِ‌السَّلام فِی الدُّنْیا وَ الآخِرَه
خدایا!
مرا در دنیا و آخرت به‌واسطه حسین علیه‌السلام نزد خودت آبرومند ساز.(۱)
طبق روایت امام صادق(علیه السلام)  زائر با معرفت به حسین بن علی(علیه السلام) آبرومند است.
فرمود:
هر کس که به زیارت قبر حسین علیه السلام نایل شود
و به حق آن حضرت معرفت داشته باشد
خدای متعال او را در بلندترین درجه عالی مقامان ثبت می کند.
پی‌نوشت:
۲)فرازی از زیارت عاشورا
۲)من لا یحضره الفقیه، ج ۲، ص .۵۸۱
  • وارث غدیر ...

از جمله اهداف مشترک بین دولت کریمه مهدوی و نظام ایده آل خانوادگی  شرک زدائی ، خدا محوری و موحد پروری است.
خداوند تبارک وتعالی مهم ترین رسالت انبیاء الهی را در مرحله اول مبارزه با شرک و پاکسازی قلوب مومنان از نفاق و بت پرستی معرفی کرده است و در مرحله دوم آشنا سازی بندگان با صفات و حرکات تربیتی خود را حول کلمه توحید معرفی میکند.
وَ لَقَدْ بَعَثْنا فی‏ کُلِّ أُمَّهٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ (۱)
ما در هر امتی رسولی برانگیختیم که: «خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید!»
 
حضرت مهدی (ع) هم که پیرو ادامه دهنده رسالت انبیاء الهی و ائمه معصومین (ع) میباشد بناهای شرک و نفاق و بت پرستی را از جامعه بر میچیند چنانچه در دعای ندبه آمده است که ؛ أین هادم أبنیه الشرک والنفاق(۲)
«کجاست درهم کوبنده بناهای شرک و دورویی؟».
این تعبیر به خوبی می رساند در عصر آن حضرت بناها، مؤسسات و رسانه های شرک و نفاق که مربوط به همان تجاوز کاران است، مستحکم و آباد است که به دنبال درهم شکستن خودشان باید بنیاد عملیاتی آنها ویران گردد.
دو گروه عظیم از انقلاب حضرت مهدی بسیار ناراحت و ناراضی خواهند بود: مشرکان و منافقان.
اصولاً برنامه های امام زمان (عج) در عصر ظهور، زیر بنایی و ریشه ای است . طبق گفته برخی از بزرگان «شرک» رأس همه گناهان است؛ لذا قطع و نابودی ریشه ای بناهای تبلیغاتی و ارعاب کننده لازم و ضروری است و در انقلاب ها نیز نخست بناهای تبلیغاتی آن رژیم تصرف می شود و علایم و نشانه آن از بین می رود.
پس ما باید تمام سعو تلاشمان در این باشد که  خانواده خود را از شرک ونفاق به دور کنیم که به تعبیر بعضی از بزرگان شرک ، رأس تمام گناهان است.
——————————————————————-
۱- سوره نحل / آیه ۳۶
۲- مفاتیح الجنان ، فرازی از دعای ندبه
  • وارث غدیر ...

 
چرا باید نماز بخوانیم؟چرا باید خدا را عبادت کنیم؟ و چرا این عبادت حتما باید بصورت نماز باشد؟ مگر نماز چه ویژگی‌هایی دارد؟
 
نماز و اسرار تربیتی آن
• نماز موجب یاد خداست:
یاد خدا بهترین وسیله برای خویشتن داری و کنترل غرایز سرکش و جلوگیری از روح طغیان است. «نمازگزار» همواره به یاد خدا می‏باشد، خدایی که از تمام کارهای کوچک و بزرگ ما آگاه است، خدایی که از آنچه در زوایای روان ما وجود دارد و یا از اندیشه ما می‏گذارد، مطلع و باخبر است و کمترین اثر یاد خدا این است که به خودکامگی انسان و هوسهای وی اعتدال می‏بخشد، چنان که غفلت از یاد خدا و بی خبری از پاداشها و کیفرهای او، موجب تیرگی عقل و خرد و کم فروغی آن می‏شود.
 
انسان غافل از خدا در عاقبت اعمال و کردار خود نمی‏اندیشد و برای ارضای تمایلات و غرایز سرکش خود حد و مرزی را نمی‏شناسد و این نماز است که او را در شبانه روز پنج بار به یاد خدا می‏اندازد و تیرگی غفلت را از روح و روانش پاک می‏سازد.
 
به راستی، انسان که پایه حکومت غرایز در کانون وجود او مستحکم است، بهترین راه برای کنترل غرایز و خواستهای مرزنشناس او همان یاد خدا، یاد کیفرهای خطاکاران و حسابهای دقیق و اشتباه‏ناپذیر آن می‏باشد. از این نظر قرآن یکی از اسرار نماز را یاد خدا معرفی می‏کند: «اقم الصلوة لذکری؛ نماز را برای یاد من بپادار!» (1)
 
• دوری از گناه:
نمازگزار ناچار است که برای صحت و قبولی نماز خود از بسیاری از گناهان اجتناب ورزد؛ مثلا، یکی از شرایط نماز مشروع بودن و مباح بودن تمام وسایلی است که درآن به کار می‏رود، مانند آب وضو و غسل، جامه‏ای که با آن نماز می‏گزارد و مکان نمازگزار، این موضوع سبب می‏شود که گرد حرام نرود و در کار و کسب خود از هر نوع حرام اجتناب نماید؛ زیرا بسیار مشکل است که یک فرد تنها در امور مربوط به نماز به حلال بودن آنها مقید شود و در موارد دیگر بی پروا باشد.
گویا آیه زیر به همین نکته اشاره می‏کند و می‏فرماید: «ان الصلوة تنهی عن الفحشأ و المنکر؛ که نماز (انسان را) از زشتیها و گناه باز می‏دارد.» (2)
 
بالاخص اگر نمازگزار متوجه باشد که شرط قبولی نماز در پیشگاه خداوند این است که نمازگزار زکات و حقوق مستمندان را بپردازد؛ غیبت نکند؛ از تکبر و حسد بپرهیزد؛ از مشروبات الکلی اجتناب نماید و با حضور قلب و توجه و نیت پاک به درگاه خدا رو آورد و به این ترتیب نمازگزار حقیقی ناگزیر است تمام این امور را رعایت کند. روی همین جهات، پیامبر گرامی ما(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) می‏فرماید: نماز چون نهر آب صافی است که انسان خود را در آن شست و شو دهد، هرگز بدن او آلوده و کثیف نمی‏شود. همچنین کسی که در شبانه روز پنج مرتبه نماز بخواندو قلب خود را در این چشمه صاف معنوی شست و شو دهد، هرگز آلودگی گناه بر دل و جان او نمی‏نشیند.
 
آثار فردی و تربیتی نماز به آنچه که گفته شد منحصر نیست؛ ولی این نمونه  می‏تواند نشانه کوچکی از اسرار بزرگ این عبادت بزرگ اسلامی باشد.
 
• نظافت و بهداشت:
از آنجا که نمازگزار در برخی از مواقع همه بدن را باید به عنوان «غسل» بشوید و معمولا در شبانه روز چند بار وضو بگیرد و پیش از غسل و وضو تمام بدن خود را از هر نوع کثافت و آلودگی پاک سازد؛ ناچار یک فرد تمیز و نظیف خواهد بود. از این نظر نماز به بهداشت و موضوع نظافت که یک امر حیاتی است کمک می‏کند.
 
• انضباط و وقت‏ شناسی:
نمازهای اسلامی هر کدام برای خود وقت مخصوص و معینی دارد و فرد نمازگزار باید نمازهای خود را در آن اوقات بخواند، لذا این عبادت اسلامی به انضباط و وقت‏شناسی کمک مؤثری می‏کند.
 
بالاخص که نمازگزار باید برای ادای فریضه صبح پیش از طلوع آفتاب از خواب برخیزد، طبعا یک چنین فردی گذشته از این که از هوای پاک و نسیم صبحگاهان استفاده می‏نماید، به موقع فعالیتهای مثبت زندگی را آغاز می‏کند.
 
آثار فردی و تربیتی نماز به آنچه که گفته شد منحصر نیست؛ ولی این نمونه می‏تواند نشانه اسرار بزرگ این عبادت بزرگ اسلامی باشد.
 
منبع:iran-forum.ir
  • وارث غدیر ...